Stage-ervaring bij United Experts

Ben je op zoek naar de fijnste stageplaats van het land? Dan zit je bij United Experts goed. Zeker als je net zoals onze medewerkers gedreven bent, van teamwerk houdt en geen uitdaging uit de weg gaat.

Denk je dat jouw DNA mogelijk zou matchen met dat van United Experts en wil je ontdekken hoe een stage in ons bedrijf werkt? Lees dan de stage-ervaring van Anke binnen het agroteam (Studie- en adviesbureau DLV) en wie weet kan jij binnenkort je opgedane kennis in de praktijk uitvoeren bij United Experts!


Hoe is het om stage te lopen bij United Experts?

Vanaf mijn eerste werkdag ervaarde ik bij United Experts een zeer toffe werksfeer. Alle collega’s zijn zeer vriendelijk en nemen rustig de tijd om verschillende zaken duidelijk uit te leggen.

Als stagiaire krijg ik in mijn takenpakket   veel variatie waardoor mijn werk nooit als eentonig aanvoelt. De aangeboden kansen heb ik ook met beide open armen gegrepen, want nu word ik ook betrokken in verschillende projecten, wat weer zorgt voor een extra uitdaging.   


Hoe ziet een werkdag als stagiaire bij United Experts eruit?

Mijn werkdagen zien er elke dag verschillend uit. Over het algemeen doe ik de milieu-aanvragen of verantwoordingsnota’s, maar regelmatig duid ik ook specifieke wijzigingen aan op het milieuplan. Ook andere kleinere - maar even belangrijke - zaken zoals dossiers afdrukken en bundelen, het maken van een PowerPointpresentatie of artikels herschrijven, etc. passeren ook eens in mijn takenpakket. Door de variatie in opdrachten leer ik het merk zelf veel beter kennen, wat ik als stagiaire heel belangrijk vind. 


"Ik kwam meteen terecht in een zeer warme werksfeer waardoor ik mij snel goed en welkom voelde in het team. " - Anke


Hoe komt het bedrijfsleven / werkleven op je over?

De eerste dagen is het wennen, wat ook normaal is als je enkel nog maar een student bent geweest. Maar ik kwam meteen terecht in een zeer warme werksfeer waardoor ik mij snel goed en welkom voelde in het team. Omdat het moeilijk is om te weten wat mijn droomjob is, heb ik ervoor gekozen om in 2 verschillende bedrijven stage te lopen. Zo kan ik voor mezelf beter uitmaken welke richting ik later wil verder zetten. Maar, als ik eerlijk mag zijn dan denk ik toch dat een job zoals deze in een adviesbureau wel iets voor mij is.  


Wat zijn jouw toekomstplannen? Lijkt werken in een studie- en adviesbureau iets voor jou?

Na mijn studies zou ik graag voor mijn eerste echte fulltime job gaan. Aangezien ik een bachelor Agro- en biotechnologie met optie landbouw studeer, zou ik de link met de landbouw niet kunnen missen in het dagelijkse werkveld. Het mooie bij studie- en adviesbureau DLV is dat je elke dag heel dicht in verbinding staat met de landbouw, waardoor mijn reeds opgedane kennis tijdens mijn studies zeker van pas komt. En ja, daardoor zie ik het zeker zitten om na mijn studies hier te beginnen werken. 


De sfeer bij United Experts en jouw team / begeleider. Hoe is die?

Voor bepaalde opdrachten, zoals het tekenen van de plannen, wordt er vaak intern samengewerkt tussen verschillende collega’s van United Experts. Meestal werk ik individueel aan een project, waar ik bij de start de nodige info krijg. Aan de hand daarvan stel ik de verantwoordingsnota’s of milieu-aanvragen op. Dit wordt achteraf nog eens aangepast of gecontroleerd door de collega’s van het team. En als ik even vastzit of een vraag heb, staat iedereen klaar om deze te beantwoorden. Dat heeft een heel fijn gevoel. Voor bepaalde projecten zijn er ook regelmatig overlegmomenten nodig. Als stagiaire krijg ik dan de kans om deze mee te volgen. Je wordt bij veel dingen betrokken, wat er voor zorgt dat je als een echte collega wordt gezien.

De sfeer zit hier eigenlijk alle dagen goed. Er is plaats om te lachen en te praten, maar ook om vlot individueel te werken. Er is dus een perfecte balans tussen werken en plezier waardoor ik elke dag graag naar het bedrijf kom. 


Welke indruk heb je van United Experts?

Bij United Experts heb ik vooral geleerd om zelfstandig te werken en oplossingsgericht te denken. De laatste jaren is het voor veel landbouwers alsmaar moeilijker geworden, en dat merk je hier ook wel. Wil jij een stage voltooien binnen één van onze merken?

Stuur jouw cv en motivatiebrief en we laten zo snel mogelijk  weten of er een plekje vrij is!