COLLEGA'S AAN HET WOORD

WILLEM - PROJECTLEIDER ECOLOGIE

Willem, projectleider bij Landmax*, luistert dagelijks naar wat de klant bezighoudt. Hij gaat samen met hen op zoek naar dé oplossing op maat voor hun natuurgebied. Van het opstellen van groenbeheerplannen tot het uitwerken van een landschapsintegratieplan. Hij kan het allemaal. En hoe hij dat doet? Dat vertelt hij hier...

 

Odoo tekst en afbeelding blok

Hoe ziet een werkdag bij United Experts eruit?

Vanaf mijn eerste werkdag kreeg ik veel verantwoordelijkheid. Als enige binnen Landmax werd ik gesetteld in het kantoor van Wetteren. Daar kreeg ik de taak om het merk verder op de kaart te zetten in het westen van het land. Een hele uitdaging, maar zeker één die ik zonder twijfelen wou aangaan.

Als ik terugblik op mijn eerste werkjaar binnen United Experts, was het een fantastische rollercoaster. Ik mocht meewerken aan tal van verschillende projecten waardoor ik de kans kreeg om met iedereen binnen het team van Landmax, maar ook binnen het volledige kennisnetwerk van United Experts samen te werken. Op deze manier voelde ik vlug aan welke type projecten mij op het lijf geschreven waren, en op welke eigenschappen ik verder kon inzetten om de compatibiliteit met het team te vergroten.

Vandaag ben ik dan ook bezig met allerhande verschillende projecten. Mijn focus ligt vooral op de link tussen bedrijven, biodiversiteit en ecologische studies. Hierbij komen vaak verschillende zaken kijken: van vergunningsaanvragen tot het opstellen van groenbeheerplannen of het uitwerken van een landschapsintegratieplan. Het kan allemaal. Het spreekt voor zich dat we strakke deadlines moeten halen, maar dat neem ik er graag bij. Want voor mij is het creëren van een ecologische meerwaarde liever vandaag dan morgen gebeurd. 


Wat geeft jou voldoening in jouw job?

Natuur, biodiversiteit, leefbaarheid, beleefbaarheid, waterschaarste, … Het zijn maar enkele thema’s die brandend actueel zijn en waar wij binnen Landmax en United Experts aan werken. De creatie van een maatschappelijke meerwaarde is voor mij een grote drijfveer. Giet die maatschappelijke relevatie bij een gedragen visie over verschillende sectoren heen, en ik ben helemaal in mijn nopjes.

Het unieke aan de rol van United Experts is de mogelijkheid om zowel de natuur-, landbouw- als industriesector als een tandem te laten samenwerken. Absoluut geen evident verhaal en op sommige momenten rijden we ons vast, maar het is in de zones en gebieden waar een andere gebruiksfunctie heerst, dat de grootste meerwaarde voor biodiversiteit, leefbaarheid en beleefbaarheid kunnen worden gerealiseerd.

Wie begint er nu niet te watertanden bij een Vlaams landschap waar natuur, landbouw en industrie investeren in en renderen van elkaar?


De sfeer bij United Experts en jouw team, hoe is die?

Net als in mijn projecten vind ik leefbaarheid, beleefbaarheid en diversiteit uitzonderlijk belangrijk. Vanuit de grond van mijn hart kan ik zegen dat aan deze drie absoluut geen tekort is binnen United Experts. De ingebouwde flexibiliteit geeft een balans tussen werk en privé.

Als je me vraagt om United Experts te beschrijven op vlak van sfeer, dan zou ik zeggen dat je het kan vergelijken met een Dafalgan Forte bruistablet. Enerzijds kom je terecht in een geborgen werkomgeving waar je jezelf kan zijn en waar je samen met je collega’s over koetjes en kalfjes, maar ook over serieuze zaken kan praten. Je krijgt zondagavond direct al terug zin om de verschillende collega’s te zien.

Anderzijds is United Experts een bruisende familie. Van festiviteiten tot nieuwe initiatieven, er borrelt constant een nieuw idee dat tot ontwikkeling kan en mag komen. Voor alle verschillende vormen van initiatieven of ideeën is er wel een kanaal waar je terecht kan om je enthousiasme mee te delen.

Onder het motto: ‘Go big or go home’ zeg ik graag gewoon dit: United Experts – feestjes zijn Unbelievably Exciting.

Wat leerde je dankzij United Experts al bij?

Naast een karrevracht aan wetgeving en informatie, kan ik wel stellen dat ik ook het United Experts-DNA in mij heb gekregen. Het meest belangrijk daarin is geborgen zelfstandigheid. Zelfstandigheid is heel belangrijk, niet alleen voor de ontwikkeling als mens, maar ook in al het werk dat we doen. Maar binnen United Experts, kunnen we dat doen met een gehele ondersteuning. Maak je een fout? Geen probleem, we steunen elkaar en lossen het op. Kaatst een bepaalde strategie af? Geen probleem, we bedenken een alternatief en lossen het op. Die geborgenheid engageert om ook anderen te helpen en te leren uit de verschillende fouten die je maakt of problemen die je tegenkomt.


Hoe zou jij kort United Experts omschrijven?

United Experts is meer dan een bedrijf, het is een ervaring.


*Landmax is een onderdeel van onze adviesgroep United Experts. In dit studiebureau staat een enthousiast team klaar om overheden en privé-eigenaars te  adviseren in hun bos- en natuurbeheer.