Collega's aan het woord

 

 

Annelies - EXPERT CONSULENT BIJ DLV

Annelies is sinds 2019 een vaste waarde bij United Experts. Klanten en collega’s kunnen steeds bij haar aankloppen voor het opstellen van omgevingsvergunningsaanvragen en het uitvoeren van studies. Enthousiast zorgt ze ervoor dat elk dossier sterk uitgewerkt wordt. Hoe ze dat doet? Dat vertelt ze hier...

Odoo afbeelding en tekstblok

Hoe ziet een werkdag bij United Experts eruit? 

Binnen DLV (een merk van United Experts) besteed ik het merendeel van mijn tijd aan het opstellen van omgevingsvergunningsaanvragen en het uitvoeren van studies, zoals geur- en stofmodelleringen en passende beoordelingen. Het is de afwisseling tussen deze verschillende diensten die voor mij de job boeiend en uitdagend maakt. Elk project is anders waardoor ik steeds getriggerd en enthousiast blijf om mee na te denken over de uitwerking ervan. 

Als team willen we er ook steeds voor zorgen dat er een kwalitatief dossier kan afgeleverd worden. Om dit bij elke klant te garanderen, staat er tweewekelijks een teamoverleg in de agenda gepland. Op zo’n momenten worden de lopende projecten aangekaart en de taken voor de komende periode toegewezen aan een teamlid. Verder bieden deze overlegmomenten de mogelijkheid om aan te geven waar je vastloopt zodat we samen als team kunnen zoeken naar een oplossing. Op deze manier blijf je leren van elkaar en verruim je jouw eigen kennis. 

Voor de verschillende taken die aan jou werden toebedeeld, krijg je vervolgens zelf de vrijheid om te bepalen wanneer je welke taak oppakt. De enige vereiste is dat de vooropgestelde deadline voor elk project gehaald wordt. Regelmatig gebeurt het ook wel dat er nog dringende zaken tussen komen, zoals een aanpassing of een bijkomende berekening die zo snel mogelijk moet ingepland worden. Enige flexibiliteit is dan ook regelmatig eens noodzakelijk.  

Binnen mijn functie is er de mogelijkheid om door te groeien. In de beginperiode kreeg ik vooral afgelijnde projecten om uit te werken waarbij alle info reeds was verzameld door de projectleider. Gaandeweg kreeg ik hierin meer verantwoordelijkheid waardoor ik nu in een vroeger stadium betrokken wordt bij een project. Nu neem ik regelmatig zelf contact op met de klanten om gegevens te verzamelen en te verwerken in de aanvragen en studies. Op deze manier raak je nog meer betrokken bij het project, krijg je meer verantwoordelijkheid en raak je meer gedreven om een sterk dossier uit te werken. 


Wat geeft jou voldoening in jouw job? 

Persoonlijk vind ik de afwisseling tussen de verschillende aspecten en opdrachten heel aangenaam. Dit maakt dat het werk telkens weer een beetje anders verloopt waardoor je alert en getriggerd blijft om geen fouten te maken. De zelfstandigheid die we krijgen om onze dagen in te vullen zoals we zelf willen, rekening houdend met de deadlines, maakt het werken ook fijn. Je krijgt een gevoel van vrijheid en vertrouwen. Het is leuk dat je deel uitmaakt van een team en je als team verantwoordelijk bent voor het halen van de deadlines. Als er eens iets tegen zit of als je vastloopt, kan je altijd bij iemand terecht om samen te zoeken naar een gepaste oplossing. 


"Loop je vast, dan kan je samen met het team zoeken naar een oplossing. Zo blijf je leren van elkaar en verruim je jouw eigen kennis." - Annelies


De sfeer bij United Experts en jouw team, hoe is die? 

De sfeer binnen United Experts maakt dat je met een glimlach gaat werken. Binnen het eigen team is er een goede, open communicatie en wordt er over gewaakt dat het werk gelijkmatig verdeeld wordt over de teamleden. Iedereen staat ook altijd klaar om elkaar te helpen met raad en daad indien het nodig is. 

Binnen United Experts ligt de focus niet alleen op presteren, maar wordt er zeker evenveel waarde gehecht aan de sfeer en het groepsgevoel. Omdat de boog niet altijd gespannen hoeft te staan, worden er op verschillende momenten activiteiten georganiseerd om de collega’s ook eens op een andere manier te leren kennen. Bovendien leer je zo ook de collega’s van andere teams kennen. Deze activiteiten variëren van samen een glas drinken op vrijdagavond tot een heuse teambuilding. 


Wat leerde je dankzij United Experts al bij? 

In eerste instantie heb ik vooral veel bijgeleerd over de milieuwetgeving en alles wat daarmee samenhangt. Door met verschillende collega’s te overleggen heb ik mijn kennis kunnen verruimen en geleerd om bepaalde zaken eens vanuit een ander perspectief te bekijken.

Plannen is binnen United Experts één van de sleutels tot succes. Het zorgt ervoor dat je de vooropgestelde deadlines kan halen maar, je moet ook tegelijkertijd de nodige flexibiliteit hebben om deze planning op korte tijd bij te sturen omwille van dringende problemen die opduiken. Dit maakt dat niet altijd alles loopt zoals je het zelf in gedachten had, maar door vol te houden en met de nodige hulp van collega’s, slagen we er telkens in om de projecten tot een goed einde te brengen.


Hoe zou jij kort United Experts omschrijven? 

United Experts is een bedrijf dat belang hecht aan degelijk advies naar de klant toe door alle mogelijke kennis te verspreiden binnen het bedrijf, maar tegelijk ook voldoende aandacht besteed aan de werknemers en hun ‘feel good’ op de werkvloer.